Najnovije vijesti

Nema registrovanih zaraženih koronavirusom na području grada Gradačca, a 28 osoba je pod zdravstvenom nadzorom

14/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Nema registrovanih zaraženih koronavirusom na području grada Gradačca, a 28 osoba je pod zdravstvenom nadzorom
GRADAČAC

Prema informaciji koju je za Radio Gradačac dala dr. Fatima Ibranović Hadžimehić, šef Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Gradačac, od početka primjene preventivnih mjera protiv širenja koronavirusa, danas do 11 sati pod zdravstveni nadzor stavljeno je 28 osoba na području grada Gradačca. U poređenju sa jučerašnjim podacima, pod nadzor je stavljeno novih 10 osoba. Radi se o osobama koje su došle sa žarišnih područja koronavirusa iz Italije i Njemačke, i za koje je propisan zdravstveni nadzor i kućna samoizolacija. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Ono što svakako ohrabruje je informacija da nema registrovanih zaraženih koronavirusom na području grada Gradačca, kao i da danas u Bosni i Hercegovini nisu registrovani novi slučajevi zaraženih osoba.

Apeluje sa na sve osobe koje doputuju u Gradačac iz zemalja u kojima je registrovana zaraza i za koje je propisana izolacija i zdravstveni nadzor da postupe u skladu sa obavezom javljanja Higijensko-epidemiološkoj službi na broj 035/367-077 (radnim danima od 7 do 15 sati) ili Hitnoj sližbi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Gradačac 124 ili 035/816-094 (radnim danima od 15 do 7 sati i vikendom).

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube