Najnovije vijesti

Nermin Šabić: Obaveza je da se borimo za vrh tabele

04/03/2018 | objavio Radio Gradačac
Nermin Šabić: Obaveza je da se borimo za vrh tabele
Nogomet

Malo tko je očekivao da će Zvijezda iz Gradačca opterećena dugovima i bez Uprave prva proći kroz cilj i slaviti jesenju šampionsku titulu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Mnogi se slažu da je jedinstvo u svlačionici i rad trenera Nermina Šabića doprinijelo ovom zapaženom rezultatu pa je Zvijezda proglašena za najbolji sportski kolektiv u Gradačcu za 2017. godinu.

U nastavak sezone bez kvalitetnih priprema

Nažalost, klub iz Gradačca ni u zimskoj pauzi nije mogao obaviti kvalitetne pripreme. Nedostatak novca i loši vremenski uvjeti razlog su što ekipa Nermina Šabića nije odigrala više kontrolnih utakmica.

Generalno mogu biti zadovoljan sa odnosom i zalaganjem igrača na pripremama. S druge strane, nisu nam išle na ruku vremenske prilike ali nismo mi jedina ekipa koja je imala taj problem, i tu smo uskraćeni za kvalitetniji rad. Odigrali smo tri kontorlne utakmice gdje se vidio napredak u igri u odnosu na jesenji dio prvenstva i to nam daje dodatno samopouzdanje, kaže šef Stručnog štaba Zvijezde Nermin Šabić.

Ističe da je je najveći dobitak za klub što je ekipa ostala na okupu.

U zimskoj pauzi ostali smo bez tri-četiri igrača ali smo dobili isto toliko novih i za nas je dobitak što smo uspjeli očuvati ekipu na okupu. Odlaskom nekoliko igrača morali smo napraviti neke promjene u igri, ali sa dolaskom novajlija dobili smo kvalitetne igrače i ja sam zadovoljan njihovim dosadašnjim odnosom i angažmanom. Zbog toga nam nije trebalo puno vremena da se uigramo i upoznamo, kratko je trener Zvijezde prokomentarisao transfer listu igrača.


Dobra odluka o odgađanju početka proljetnog prvenstva

Na prijedlog Komisije za takmičenje, Komitet za hitnost NS Federacije BiH donio je odluku o odlaganju početka drugog dijela takmičenja Prve lige FBiH i izmjeni kalendara takmičenja. Tako će utakmice 16. kola biti odigrane narednog vikenda. Nermin Šabić smatra da je to dobra odluka kako bi se očuvali zdravlje i sigurnost igrača.

Generalno u Bosni i Hercegovini fudbalska infrastruktura nije zadovoljavajuća i zbog toga treba povesti računa o igračima i njihovom zdravlju. Podržavam odluku da se za sedam dana odgodi početak proljetnog dijela prvenstva jer je i naš teren pod snijegom a i kako bi očuvali zdravlje i sigurnost igrača. Svakako, u proljetnom dijelu prvenstva očekujem bolji fudbal i više publike na tribinama, poručuje Nermin Šabić.


Pred ekipom Zvijezde je veoma burno proljeće gdje će pokušati odbraniti jesenju titulu i plasirati se u viši rang takmičenja.

Pozicija na tabeli nam daje obavezu da istrajemo i da se borimo za vrh. Na početku prvenstva niko nije očekivao da ćemo mi biti prvi. Dobro smo igrali, imali smo i malih padova ali i brzo smo izašli iz te krize. Taj rezultat nalaže nam da pokušamo zadržati poziciju koja vodi u viši rang takmičenja. Nakon odigranih 15 kola otprilike sve se zna u ligi. I nisu samo Sloga i Olimpic ekipe koje treba pratiti. Tu su Velež i Bosna koje mogu poremetiti planove vodećih ekipa. Dakle, za nas nisu interesantne samo Sloga i Olimpic, tu je i ostalih 12 ekipa koje sigurno vrijede i koje treba respektovati. Na nama je da pokušamo zadržati vodeću poziciju, kaže Nermin Šabić.

 

Zvijezda drugi dio takmičenja Prve lige Federacije BIH otvara na svom stadionu Banja Ilidža a protivnik će im biti ekipa Igmana koju su jesenas pobijedili sa 0:1 u Konjicu.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube