Najnovije vijesti

Nermin Šabić od danas na kormilu Zvijezde

14/06/2017 | objavio Radio Gradačac
Nermin Šabić od danas na kormilu Zvijezde
Nogomet

Nermin Šabić, bivši reprezentativac BiH i pomoćni trener Čelika i Doboj Kakanj, danas je i zvanično imenovan za Šefa stručnog štaba NK „Zvijezda“ Gradačac.  Šabić je na stadionu „Banja Ilidža“ potpisao jednogodišnji ugovor sa mogućnošću priduženja na još godinu dana.

Drago mi je da mogu biti dio Zvijezde Gradačac. Ono što možda ne ide meni u prilog, ne mogu reći neiskustvo, je što nikada nisam vodio samostalno ekipu. Ali, vjerujem u sebe i vjerujem u svoje znanje. Vjerujem u ljude u klubu da ćemo imati svu najbolju podršku, a ja ću pokušati da na najbolji način prezentujem i sebe i klub i sa igračima pokušam dovesti nas  u situaciju da se svi veselimo i pružamo što bolje partije. Planirali smo prozivku uraditi 19. juna  i pokušat ćemo da što duže budemo zajedno, nemam najbolji uvid u ekipu Zvijezde i ovu ligu jer sam dvije godine bio u ekipi Doboj Kakanj. Tako da ćemo tih 40-tak dana iskoristiti da se što bolje upoznamo i da spremni dočekamo početak prvenstva. Moje i ambicije kluba se poklapaju u ovom trenutku. Insistirat ću na dovođenju kvalitetnih igrača i nema smisla ulagati ako će se tavoriti u sredini tabele. Očekuje nas žestoka borba, jer puno je klubova sa velikim ambicijama i nadam se da smo i mi među njima. Pokušat ćemo da ispunimo očekivanja vodstva kluba, navijača i kompletne regije. Mislim da zaslužuju da imaju dobar i stabilan klub, po mogućnosti da budu u Premijer ligi, istakao je Nermin Šabić, novi Šef stručnog štaba Zvijezde prilikom potpisivanja ugovora.

U Zvijezdi smatraju da su došli do kvalitetnog rješenja jer se radi o fudbaleru koji je za reprezentaciju BiH nastupao 35 puta, a kao pomoćni trener je radio u premijerligaškim ekipama Čeliku i Mladosti iz Doboja kod Kaknja

Nermin Šabić je osvježenja na našoj trenerskoj sceni, igrač sa reprezentativnim iskustvom i upravo smo tražili ime koje ima fudbalsku težinu. Dolazak novog trenera u Gradačac bio je jedan od najvažnijih zadataka radne grupe koja ima mandat na 45 dana da završi započete aktivnosti. Uporedo radimo sa formiranjem Upravnog odbora kluba. Sada je prvi zadatak povećati tranšu Zvijezde od Općine Gradačac kako bi mogli odblokirati račun i napraviti reprogram duga sa Poreskom upravom. Postavlja se rasvjeta na pomoćni teren kako bi spremno dočekali pripreme 19.juna. Vršimo pregovore sa igračima koji su bili okosnica u prošloj sezoni i očekujemo da ćemo zadržati kostur i finalizirati ugovore sa njima, a uporedo radimo i na dovođenjui novih igrača i nadam se da će sve biti spremno do početka priprema, ističe član radne grupe Ensar Novalić.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube