Najnovije vijesti

Novih 11 vozila za potrebe MUP- TK

26/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Novih 11 vozila za potrebe MUP- TK
Bezbjednost

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jučer je upriličena promocija novih 11 vozila („Škoda Octavia”) koji su nabavljeni iz vlastitih sredstava za potrebe ministarstva i Uprave policije.

Promociji su prosustvovali predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić, resorni ministar Husein Topčagić, ministar finansija Miralem Nuhanović, ministar za boračka pitanja Enes Gegić i policijski komesar Dževad Korman.

Obraćajući se prisutnima ministar Topčagić je istaknuo da je ovo nastavak aktivnosti u materijalnom opremanja Ministarstva, u cilju efikasnijeg djelovanja.

U narednih dan- dva vozila će biti raspoređena u jedinice MUP-a TK. Uprava policije postaje operativnija i nadam se da će biti i mnogo efikasnija kod obavljanja redovnih zadataka, rekao je ministar Topčagić.

U posljednje dvije godine nabavljeno je 57 automobila i 2 motocikla što dokazuje da je MUP-a Tuzlanskog kantona spreman ulagati u materijalno-tehnička sredstva policije kako bi sigurnost građana bila na visokom nivou.

Radio Gradačac /Odjeljenje za informisanje Vlade TK

Comments are closed.

YouTube