Najnovije vijesti

Novinari promovišu turističke potencijale Gradačca

19/08/2020 | objavio Radio Gradačac
Novinari promovišu turističke potencijale Gradačca
GRADAČAC

Inicijativa “Odmori u BiH” nastavila je sa edukativnim putovanjima za bh. medije s ciljem promocije turističke ponude BiH. Drugi FAM Trip (Put upoznavanja) obilazi Tuzlansku regiju. Novinari u pratnji organizatora će imati priliku upoznati se sa kuturno-historijskim i turističkim potencijalima Tuzlanskog kantona. 

U protekla dva dana posjetili su Tuzlu i Srebrenik. Danas i sutra će boraviti u Gradačcu, a cilj je upoznati se sa turističkom ponudom našeg grada. Osim gradskog parka, kompleksa Starog grada i zavičajne muzejske zbirke posjetit će naša jezera, ranč u Mionici i druge zanimljive turističke destinacije.

Neim Lipa, predstavnik Inicijative Odmori u BiH, ističe u razgovoru za Radio Gradačac da naš grad ima šta ponuditi domaćim i stranim turistima. Ujedno je pozvao naše sugrađane da nađu vremena i odvoje barem jedan dio odmora ili jedan vikend kako bi posjetili neku od turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini. Na taj način upoznajemo svoju zemlju, podržavamo turistički sektor i bh.ekonomiju u godini kada je primjetan izostanak stranih turista.

U posjeti Gradačcu i Tuzlanskom kantonu borave novinari iz Sarajeva i Banja Luke i oni će po povratku u svoje redakcije prezentovati bogatstvo turističke ponude ovog kraja.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube