Najnovije vijesti

“Novogodišnja dječija bajka” obradovala mališane u Gradačcu

30/12/2021 | objavio Radio Gradačac
“Novogodišnja dječija bajka” obradovala mališane u Gradačcu
GRADAČAC

U organizaciji Centra za kulturu “Ahmed Muradbegović”, danas je u Gradačcu po prvi puta upriličena zabava za najmlađe “Novogodišnja dječija bajka”. Pokrovitelji događaja koji je okupio malu raju, njihove roditelje i brojne građane i goste, su Grad Gradačac i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.

Gradačac je danas živio bajku, i to onu dječiju, novogodišnju. Sa trga Alije Izetbegovića na sve strane svijeta širila se iskrena dječija radost obogaćena smijehom, pjesmom i plesom uz podršku i aplauze publike željne ovakvih sadržaja. Nastupila su djeca iz Dječijeg obdaništa „Kolibri“, Udruženja „Kutak radosti“, Dječije kuće „Duga“ i Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”.

Ni organizator, Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” nije ostao dužan maloj raji za sve lijepe trenutke pružene danas. Učesnike programa i malu publiku nagradio je prigodnim novogodišnjim poklončićima, i zabavom Novogodišnja čarolija u izvođenju Tropik event teama.

Zadovoljstvo svojim nastupima i ponuđenim sadržajima nisu krili ni Vesna Sendić iz „Kutka radosti“ i Benjamin Husić iz Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Veselom atmosferom, izmamljenim osmjesima najmlađih i onih nešto starijih zadovoljni su i u Centru za kulturu, uz obećanje da će nastojati da i u narednoj godini građanima Gradačca ponude niz sličnih kulturno-zabavnih sadržaja, te obogate društveni život u gradu Zmaja od Bosne.

Manifestacija Zimski GRADačac nastavlja se sutra na Trgu Alije Izetbegovića, kada će Centar za kulturu upriličiti “Novogodišnji program za sve”, Moto klub “Zmaj 1974” tradicionalno dijeliti novogodišnje paketiće, a Turistička zajednica Gradačac u gradskom parku organizuje doček Nove godine uz Ćao band i Belmu Sakić.

 

__________________________________________________________________________

TV prilog Radio Gradačac

U prilogu govori Nadira Duraković, direktorica JU Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” Gradačac

 

__________________________________________________________________________

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube