Najnovije vijesti

Novogodišnji paketići za štićenike Prihvatnog centra ”Duje”

31/12/2016 | objavio Radio Gradačac
Novogodišnji paketići za štićenike Prihvatnog centra ”Duje”
Humanitarne akcije

 

Na inicijativu Vijeća roditelja i Vijeća učenika OŠ ”Musa Ćazim Ćatić” Zelinja Donja realizovan je projekat prikupljanja i podjele novogodišnjih paketića za štićenike dječijeg doma ”Duga”, Prihvatnog centra ”Duje” i Udruženja ”Kutak radosti”. U mjesecu decembru, velikim angažmanom svih učenika i nastavnika naše škole ostvaren je cilj projekta, a prikupljeno je više od 170 paketića.

Nekoliko uposlenika sa direktoricom Ervadom Sinanović posjetili su Prihvatni centar ”Duje” u Klokotnici, općina Doboj Istok u kojem trenutno boravi 18 učenika. Naše uposlenike rukovodilac Damir Kahrimanović i defektolog Mirza Omerčić su  upoznali o aktivnostima i osobama koje su smještene u Prihvatnom centru ”Duje”.

Veoma lijepe i gostoprimljive posjete naših uposlenika bile su i Udruženju ”Kutak radosti” i štićenicima dječijeg doma ”Duga” u Gradačcu, kojima su podjeljeni paketići.

Ispred njemačkog Udruženja ”Hilfe von Mensch zu Mensch” Dino Klepo obradovao je učenike PŠ u Jasenici lijepim poklonima i sportskom opremom.

U ove praznične dane lijepo je obradovati djecu nekim poklonom, unijeti vedrinu i lijepu riječ podrške u njihove živote i vratiti osmjeh na dječija lica. Neka nam ovakve i slične aktivnosti budu podsticaj da otvorimo svoja srca jedni prema drugima, i da nesebičnim darivanjem pokažemo i onima kojima nedostaje  prijateljska i roditeljska toplina da nisu zaboravljeni i da uvijek i svuda ima ljudi velikog srca.  

Radio Gradačac/Emira Kavazović

Comments are closed.

YouTube