Najnovije vijesti

O poboljšanju društvene brige za djecu razgovaramo sa Amirom Huseinbašić

12/10/2021 | objavio Radio Gradačac
O poboljšanju društvene brige za djecu razgovaramo sa Amirom Huseinbašić
NAJAVLJUJEMO

U emisiji “Gost u studiju” Radio Gradačca sutra (13.10.2021.) od 10:30 sati saznajte više o potpisanom Protokolu za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i svih drugih oblika eksploatacije djece. Teme za razgovor su i obilježavanje “Dječije nedjelje” te poboljšanja društvene brige za djecu. Naš sagovornik je Amira Huseinbašić, direktorica Centra za socijalni rad u Gradačcu.

Podsjećamo, u Gradačcu je 27. septembra 2021. godine potpisan Protokol za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i svih drugih oblika eksploatacije djece, čime je naš grad uključen u projekat “Jačanje lokalnih kapaciteta za borbu protiv trgovine ljudima u BiH”. Proces kreiranja Protokola započeo je krajem mjeseca juna od strane predstavnika Udruženja “Zemlja djece u BiH” iz Tuzle i Centra za socijalni rad Gradačac, te potom proširen uključenjem predstavnika Gradske uprave Gradačac, Policijske uprave, osnovnih i srednjih škola.

Prva sedmica oktobra tradicionalno je posvećena obilježavanju “Dječije nedjelje”. Cilj “Dječije nedjelje” je vrijeme promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih nas u poštivanju dječjih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta.

Srijeda, 13.10.2021. godine od 10:30 sati. Emisija “Gost u studiju” Radio Gradačca.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube