Najnovije vijesti

Obavještenje Udruženja privrednika Gradačca

07/04/2020 | objavio Radio Gradačac
Obavještenje Udruženja privrednika Gradačca
Biznis

Na osnovu inicijative tri firme u subotu (04.04.2020. godine) je održana telefonska sjednica užeg rukovodstva Udruženja privrednika grada Gradačca. Kako je za Radio Gradačac potvrdio Muhamed Bilajac, predsjednik Udruženja privrednika Gradačac, donesena su dva zaključka koji su dati kao preporuka gradačačkim privrednicima.

U skladu sa zahtjevom UKC Tuzla preporučeno je privrednicima da pomognu rad ove zdravstvene ustanove u borbi sa korona virusom i usmjere donacije za nabavku neophodnih sredstava za rad. Privrednici su ranije upoznati sa ovim zahtjevom i mole se da sredstva usmjere prema datome uputstvu.

Takođe, zbog novonastale situacije upućen je apel privrednicima Gradačca i šire da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu uglednom privredniku Fikretu Hasanbašić u saniranju štete od požara u firmi Famaco, kako bi se sačuvala radna mjesta i održala kakva-takva proizvodnja.

Obzirom da je gospodin Hasanbašić opće poznat privrednicima, molimo da za svaku pomoć koju želite da pružite obraćate se direktno njemu.

Vjerujemo da ćete i u ovim teškim vremenima za privređivanje iznaći načina i mogućnosti kako bi pomogli u prevazilaženju novonastale situacije.

Radio Gradačac / UP Gradačac

Comments are closed.

YouTube