Najnovije vijesti

Obilježavanje godišnjice otvorenja Ljiljana na Banderi

13/08/2018 | objavio Radio Gradačac
Obilježavanje godišnjice otvorenja Ljiljana na Banderi
GRADAČAC

U organizaciji Općine Gradačac, Medžlisa IZ Gradačac i Udruženja boraca “Patriotske lige” Gradačac, u subotu (18. avgusta) biće održana manifestacija obilježavanja godišnjice otvorenja spomen obilježja borcima Armije RBiH, Ljiljana na Banderi.

Centralni dio manifestacije održat će se od 11:30 sati uz obraćanje zvaničnika od općinskog do državnog nivoa, predsjednika općinskog i državnog udruženja Patriotske lige i reisu-l-uleme IZ u BiH Huseina ef. Kavazovića. Nakon toga će muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović proučiti dovu za Domovinu.

Prijem zvanica biće upriličen na kuli “Zmaja do Bosne” od 10 sati, nakon čega će se organizovanim prevozom uputiti do spomenika na vojnoj koti Bandera.

Dan prije, u petak (17. avgusta), u organizaciji Medžlisa IZ Gradačac biće upriličen obilazak stećaka na mjestima pogibije boraca ARBiH u borbama na Banderi i učenje Fatihe. Ova aktivnost će se odvijati od 12 sati, nakon čega će se klanjati Džuma namaz na platou pored spomen obilježja Ljiljan.

Organizatori pozivaju građane da se pridruže obilježavanju godišnjice otvorenja spomen obilježja Ljiljan na Banderi i odaju počast braniocima BiH.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube