Najnovije vijesti

Obilježavanje “Sedmice tolerancije”

11/11/2016 | objavio Radio Gradačac
Obilježavanje “Sedmice tolerancije”
Udruženja građana

Povodom obilježavanja “Sedmice tolerancije” danas je ispred Gradskog kina održana jedna od aktivnosti pod nazivom “Podizanje svijesti kod građana o osobama sa mentalnim poteškoćama”. Koalicija Gradačac “Mržnja ne sada i ne ovdje” u saradnji sa JZU Dom zdravlja, putem informativnih letaka upoznala je građane o važnosti uočavanja problema, kao i samog prepoznavanja simptoma  mentalnih poteškoća.

1a

Cilj ove aktivnosti je zustaviti stigmu i strah od diskriminacije koji sprečavaju ljude da traže pomoć. Osim toga, provođenje ove aktivnosti imalo je za cilj uključiti što veći broj građana u rješavanje problema sa kojima se susreću osobe sa mentalnim poteškoćama, te im omogućiti život bez tih poteškoća.

2a

Obilježavanje “Sedmice tolerancije” nastavlja se radionicom za mlade “Svjetonazor i tolerancija”, koja će se održati 15.novembra u kompleksu Kule Zmaja od Bosne (konoba Lovac). U ovoj radionici učestvovat će profesori  Gimnazija “Mustafa Novalić” i MSŠ „Hasan Kikić“, te mladi Gradačca. Radionica se organizuje s ciljem podizanja svijesti o važnosti tolerancije u društvu u kojem živimo i želi propitati na koji način svjetonazor može pomoći pri širenju poruka tolerancije.

3a

Učesnici radionice “Svjetonazor i tolerancija” 16.novembra, na Međunarodni dan tolerancije, gostovat će u emisiji Radija Gradačac. I ove godine Kolacija Gradačac “Mržnja ne sada i ne ovdje” u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH nastoji kroz niz aktivnosti, promocijom tolerancije i nediskriminacije, ukazati na važnost uvažavanja drugog mišljenja, osjećanja i uvjerenja.

Ilda Džafić

 

Comments are closed.

YouTube