Najnovije vijesti

Obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

01/03/2024 | objavio Radio Gradačac
Obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
FOTO/VIDEO

Gradačac je okićen državnim zastavama i nizom prigodnih sadržaja dočekao Dan nezavisnosti BiH.

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježja i odavanjem počasti šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtavama  Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine i poginulim borcima NOR-a 1941.–1945. godine u Gradačcu je započelo obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti BiH.

Održana je svečana sjednica GV Gradačac na kojoj je posebno istaknut značaj izlaska ne referendum 29. februara i 1.marta 1992. godine kada su se građani Bosne i Hercegovine opredjelili za suverenu, demokratsku i nezavisnu državu.

Čestitke građanima grada Gradačca i Bosne i Hercegovine uputili su gradonačelnik Gradačca Edsi Dervišagić, Hajrudin Mehanović ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Fatima Ibranović-Hadžimehić.

Bajazit Kikić učenici Paralelne osnovne muzičke škole OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ i članovi vokalno-instrumentalnog ansambla GRAD-ART su svojim nastupom uveličali Svečanu sjednici Gradskog vijeća Grada Gradačac i obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube