Najnovije vijesti

Obilježen 15. april Dan Armije Republike BiH

15/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Obilježen 15. april Dan Armije Republike BiH
Boračka udruženja

Danas je na Centralnom spomen obilježju u Gradačcu na prigodan način obilježena 29. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Zvanične delegacije su položile cvijeće na centralno spomen obilježje u gradskom parku i odali počast poginulim borcima, šehidima i civilnim-žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine.

Kako je istaknuto, u borbi za opstojnost Bosne i Hercegovine u proteklom ratu Gradačac i hrabri borci 107. viteške motorizovana brigade su dali veliki doprinos.

Čestitku su uputili Sadan Imamović, ratni načelnik štaba 107. vmtbr i komandant 213. vtmbr ARBiH i Edis Dervišagić – gradonačelnik Gradača.

Prisutnima se obratio predsjednik Saveza boračkih organizacija grada Gradačac Jakub Džinić poručivši da je 15. april 1992. godine datum po kojem će se pamtiti novija historija, ali i podsjećanje vlastima da više brinu o boračkoj populaciji.

Za razliku od prethodnih godina, 29. godišnjica formiranja ARBiH obilježena je u skladu sa važećim higijenko-epidemiološkim mjerama nadležnih tijela.

U video prilogu govore:

– Sadan Imamović – ratni načelnik štaba 107. vmtbr i komandant 213. vtmbr ARBiH,

– Edis Dervišagić – gradonačelnik Gradača,

– Jakub Džinić – predsjednik SBO grada Gradačac.

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube