Najnovije vijesti

Obilježen Dan šehida

03/05/2022 | objavio Radio Gradačac
Obilježen Dan šehida
GRADAČAC

Obilježavanje Dana šehida na području Medžlisa Islamske zajednice Gradačac započelo je okupljanjem porodica šehida, imama, zvaničnih delegacija institucija i boračkih organizacija u gradskom parku, na centralnom spomen-obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95. godine.

Učeći dove i molitve, prisjećajući se bosanskih šehida imami su zajedno sa džematlijama obišli mjesna mezarja. Zvanične delegacije, imami i porodice šehida su posjetile vojno-šehidsko mezarje u Mahmut Mahali a potom mezaristane Šehitluci i Kadić-Bašća i Meškino Brdo. U svim džamijama proučeni su tevhidi i poklonjene hatme pred duše šehida.

U video prilogu govori Nusret ef. Kujraković, glavni imam Medžlisa Islamske zajednce Gradačac

Ovakva nas mjesta, između ostalog, obavezuju da nastavimo da se borimo i čuvamo zemlju našu Bosnu i Hercegovinu. Da ulažemo svoj trud i napor, da se ujedinjujemo, da budemo zajedno. Da na jedan lijep način damo svoj doprinos u razvoju ove zemlje kako bi smo mogli osigurati opstanak našeg naroda u njoj, kao i ostalih koji žive u ovoj zemlji. Da bi smo ispunili svoj emanet da čuvamo Bosnu i Hercegovinu. I da uvijek se sjećamo onih koji su svoje živote dali za ovu zemlju, poručio je Nusret ef. Kujraković, glavni imam Medžlisa Islamske zajednce Gradačac. 

Danas je upriličen i tradicionalni prijem Medžlisa Islamske zajednice Gradačac za predstavnike porodica šehida i boračkih udruženja.

Večeras će u Gradačcu će biti održana Bajramska večer ilahija i kasida. U porgramu učestvuiju Hor Rejjan, Šejma Mehić, Mustafa Isaković i Elmir Krivalić. Organizator je Medžlis Islamske zajednice Gradačac uz podršku Turističke zajednice Gradačac i Biblioteke “Alija Isaković”.

Slika može predstavljati na otvorenom, spomenik, drvo i tekst koji navodi 'ISLAMSKA ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE GRADAČAC Bajramska večer ilahija i kasida 3.5.2022. Učesnici: Hor Rejjan Mustafa Isaković utorak, 19:30 Šejma Mehić Elmir Krivalić Medijski pokrovitelj LIVE PRENOSA: TK RADIOTELEVIZIJA TUZLANSKOG ΚΑΝΤΟΝΑ Trg Alije Izetbegovića Sponzori: GRAD GRADAČAC MINGOS COFFEE Suorganizatori: AFFEB turizmai trgovine, VISIT GRADAČAC FONICA NEZIĆ BIBLIOTEKA RANITPR migg GRADAČAC DZERTEX ASILTing BRAĆA RAMIĆ GRADEX E imoplast, OMEROVIĆ Pekara Djedovié SAREX'

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube