Najnovije vijesti

Obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava policije MUP RBiH

17/09/2021 | objavio Radio Gradačac
Obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava policije MUP RBiH
Boračka udruženja

U povodu  30 godina od mobilizacije cjelokupnog rezervnog sastava policije MUP-a RBIH danas su članovi Udruženja policajci Gradačca 1991-1995. i Policijske uprave Gradačac, te gradonačelnik gradačca Edis Dervišagić i delegacija Saveza boračkih organizacija Gradačac odali poštu ubijenim policajcima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu od 1992. do 1995. godine.

Delegacije su položile cvijeće na spomen obilježje ispred Policijske uprave Gradačac i na Centralno spomen obilježje poginulim šehidima, poginulim borcima i civilnih žrtava odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine u gradskom parku.

O ovom značajnom događaju za Radio Gradačac govore Enver Skenderović, predsjednik Udruženja policajci Gradačca 1991-1995.

i gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić.

Podsjetimo, dana 19.09.2021. godine navršava se 30 godina od  kada Predsjedništvo SR BiH donijelo je odluku o mobilizaciji cjelokupnog rezervnog sastava policije MUP-a Republike Bosne i Hercegovine. U udruženjima policije proisteklim iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, upravo taj datum smatraju jednim od najznačajnijih u novijoj historiji Bosne i Hercegovine.

Centralna manifestacija u organizaciji Unija saveza udruženja policije FBIH i Saveza udruženja policije TK, bit će održana danas u Živinicama.

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube