Najnovije vijesti

Obilježena peta godišnjica otkrivanja spomen obilježja “Ljiljan” u Gradačcu

22/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Obilježena peta godišnjica otkrivanja spomen obilježja “Ljiljan” u Gradačcu
GRADAČAC

Jučer je na koti Bandera u organizaciji Grada Gradačac, Medžlisa islamske zajednice Gradačac, Saveza boračkih organizacija grada Gradačac i Udruženja boraca “Patriotske lige” Gradačac održana manifestacija u povodu obilježavanja pete godišnjice otkrivanja spomen obilježja borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Spomen obilježje “Ljiljan” na platou vojne kote 449. na kojoj je vođena čuvena bitka za Banderu, posvećeno je svim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine

Obilježavanju ovog datuma prisustvovale su brojne zvanice, predstavnici vjerskog, kulturnog i političkog života, kao i boračkih organizacija, te premijer FBiH Fadil Novalić, premijer TK Irfan Halilagić, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i gradonačelnik Grada Gradačac Edis Dervišagić.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je izrazio zahvalnost svima koji su se odazvali obilježavanju pete godišnjice izgradnje ovog veličanstvenog spomenika, kao i onima koji su pomogli da se isti izgradi na ovom mjestu. “Neka nas podsjeća na ovu veliku bitku iz bliže historije Bosne i Hercegovine i Gradačca”, poručio je Dervišagić.

Nakon obraćanja zvanica i dodjele vakufnama vakifima od strane muftije tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića, Nusret-ef. Kujraković, glavni imam Medžlisa IZ Gradačac, proučio je dovu za Domovinu.

Vjerski dio manifestacije „Dova za domovinu“  je održana u subotu kod spomenika „Ljiljan“. Prigodan vjerski program izveli su imami Medžlisa IZ Gradačac.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube