Najnovije vijesti

Objavljena Konačna rang lista za dodjelu stipendija za učenike sa Liste deficitarnih zanimanja

14/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Objavljena Konačna rang lista za dodjelu stipendija za učenike sa Liste deficitarnih zanimanja
Tuzlanski kanton

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona utvrdilo je Konačnu rang listu kandidata za dodjelu stipendija učenicima prvih razreda srednjih škola koji su upisali zanimanje sa Liste deficitarnih zanimanja za školsku 2021/2022. godinu.

Kako se navodi u obavještenju, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona utvrdio je Konačnu rang listu kandidata za dodjelu stipendija učenicima prvih razreda srednjih škola koji su upisali zanimanje sa Liste deficitarnih zanimanja za školsku 2021/2022. godinu.

Za zanimanje bravar odobrene su dvije stipendije. Bit će dodijeljeno 25 stipendija za zanimanje krojač te jedna stipendija za zanimanje plinski i vodo instalater. Sedam učenika će dobiti stipendiju za zanimanje stolar te 25 stipendija za učenike koji se obrazuju za zanimanje električar.

Za učenike koji pohađaju školu za zanimanje tapetar odobreno je sedam stipendija i 13 stipendija za zanimanje rukovalac rudarske mehanizacije površinskog kopa. Odobreno je i 20 stipendija za učenike koji su upisali školu za zanimanje keramičar-teracer.

Kako je saopćeno iz resornog ministarstva nije bilo prijava učenika prvih razreda za dodjelu stipendija za zanimanja: zidar-fasader-izolater i konobar.

Spisak učenika koji su dobili stipendiju objavljen je na web stranici Vlade TK i Ministarstva za obrazovanje i nauku Tuzlanskog kantona.

Potpisivanje ugovora će se upriličiti dana 15. i 16. decembra 2021. godine (srijeda i četvrtak) od 8 do 12 sati, u prostorijama Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u Tuzli (ul. Muhameda Hevaije Uskufija 1, III sprat).

 

Konačnu listu možete pogledati OVDJE.

 

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube