Najnovije vijesti

Objavljene Privremene rang liste za općinske stipendije

05/02/2018 | objavio Radio Gradačac
Objavljene Privremene rang liste za općinske stipendije
GRADAČAC

Komisija Općinskog vijeća za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu, na sastanku održanom 2. februara 2018. godine, objavila je Privremenu rang listu kandidata za dodjelu stipendija za školsku/akademsku 2017/2018.godinu. Nezadovoljni kandidati imaju pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objavljivanja Privremene ragn liste. Prigovor se podnosi Komisiji za Statut i opća akta putem Općinske službe za društvne djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu.

 

Privremene rang liste možete pogledati OVDJE.

 

Prema odluci OV Gradačac za školsku 2017/18. godinu bit će dodjeljene 122 općinske stipendije učenicima i studentima, a za tu namjenu u općinskom budžetu je planirano 90.000 KM. Stipendije se dodjeljuju u šest kategorija učenicima i studentima koji se školuju u srednjim školama i na univerzitetima u Bosni i Hercegovini, osim u slučaju kad  učenici generacije  nastavljaju studij izvan BiH.

Pravo na stipendiju općine Gradačac imaju učenici srednjih škola i studenti dodiplomskog studija I do VI godine studija ili prvog ciklusa  bolonjskog sistema studiranja. Iznos  stipendije za učenike  je  400,00  (četiristotine ) KM u  isplatama od 50,00 KM. Iznos  stipendije za studente je  800,00 (osamstotina) KM u  isplatama od 100,00  KM.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube