Najnovije vijesti

Objavljeni rezultati javnog poziva za subvenciju nabavke kotlova na pelet

21/09/2020 | objavio Radio Gradačac
Objavljeni rezultati javnog poziva za subvenciju nabavke kotlova na pelet
Tuzlanski kanton

Na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva  prostornog uređenja i zaštite okolice danas su objavljeni rezultati i konačna lista podnosilaca prijava za mjesec august 2020. godine koji su ispunili uslove iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK za 2020. godinu.

Od ukupno 237 prijava, pravo na subvenciju ostvarila su 183 aplikanta, dok 54 aplikanta nisu ispunili uslove iz javnog poziva.

Podsjećamo radi se o nepovratnim sredstvima koja Vlada Tuzlanskog kantona, putem Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice dodjeljuje pojedincima za obnovljive izvore energije i to za zamjenu postojećih kotlova na ugalj kotlovima na pelet. Cilj ovog projekta je smanjenje zagađenja zraka, a za njegovu realizaciju ove godine je planirano 500.000 KM.

Potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava sa korisnicima bit će upriličeno četvrtak, petak i subotu, o čemu će korisnici biti direktno obaviješteni.

Konačnu listu podnosilaca prijava za mjesec avgust 2020. godine koji ispunjavaju uvjete iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK za 2020. godinu možete pronaći na sljedećem linku: KONAČNA LISTA.

Radio Gradačac / Vlada Tuzlanskog kantona

Comments are closed.

YouTube