Najnovije vijesti

Obustava isporuke vode u gradskom i prigradskom području – Servisne informacije za 25.01.2022.

25/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Obustava isporuke vode u gradskom i prigradskom području – Servisne informacije za 25.01.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:08, a zalazi u 16:49, obdanica traje 9:41 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 88 pacijenata, 3 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – jučer su vatrogasci intervenisali na gašenju požara na dimnjaku privatnog stambenog objekta u naselju Bukva. Požar je uspješno ugašen i spriječen nastanak veće materijalne štete, uz učešće posade od 4 vatrogasca sa 1 vozilom. Intervencija je trajala od 11:35 do 12:00 sati.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – jutros nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda. Za danas je najavljena planska obustava isporuke vode u gradskom i prigradskom području.

Policijska stanica – nema evidentiranih događaja u dnevnom biltenu za protekla 24 sata.

Radarske kontrole – 11:40 do 13:40 sati R-460 Srnice Donje.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je -9 °C (pri tlu -12 °C u 7 h), atmosferski pritisak 1006 mb, relativna vlažnost vazduha 72 %, puše slab J vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas stabilno, vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura od 1 do 3 °C.

Biometeorološka prognoza – Izuzetno hladni jutarnji sati nepovoljno će djelovati na većinu populacije, stoga je neophodno posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura, primjereno se odjenuti i maksimalno reducirati aktivnosti, naročito hronični bolesnici sa plućnim i kardiovaskularnim problemima, starije osobe i djeca. Mada su moguće cjelodnevne negativne temperature, ipak će blago zatopljenje i povremeni sunčani periodi, djelimično ublažiti loše efekte vremenskih prilika, a centralne dijelove dana činiti malo ugodnijim. U Bosni vedrije i uz ljepšu opštu sliku do ranog poslijepodneva, u Hercegovini sunčanije većim dijelom dana.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube