Najnovije vijesti

Od danas i zvanično počela rad nova rukovodstva mjesnih zajednica

07/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Od danas i zvanično počela rad nova rukovodstva mjesnih zajednica
GRADAČAC

Danas je u zgradi gradske uprave održan sastanak sa novoizabranim predsjednicima i povjerenicima mjenih zajednica sa područja Gradačca. Razgovarano je o funkcionisanju mjesnih zajednica nakon provedenih izbora 6. otkobra 2019. godine i planovima za naredni četverogodišnji mandat.

Uručena su rješenja o imenovanju predsjednika i članova vijeća u 22 mjesne zajednice te povjerenika u 14 mjesnih zajednica, gdje nisu porovedeni izbori. Kako bi se omogućilo formalno-pravno funkcionisanje vijeća mjesnih zajednica predsjednicima su uručeni novi pečati u skladu sa Odlukom o proglašenju Grada Gradačca.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je istakao kako će preostala odobrena sredstva iz prošle godine biti transferirana do kraja februara a u mjesecu maju će biti objavljen javni poziv za infrastrukturne i kapitalne projekte za mjesne zajednice. Uslov za učešće na ovom javnom pozivu je da mjesne zajednice opravdaju ranije doznačena sredstva.

Na prijedlog Nihada Vejzovića, predsjednika VMZ Jelovče Selo, dogovoreno je da se periodično održavaju redovni sastanci predsjednika mjesnih zajednica sa gradonačelnikom s ciljem usaglašavanja dinamike razvoja svih mjesnih zajednica na području Gradačca.

Radio Gradačac / Foto: Mirel Bijedić

Comments are closed.

YouTube