Najnovije vijesti

Odbojkašice Kule-Gradačac osvojile pehar kupa Federacije BiH

12/11/2018 | objavio Radio Gradačac
Odbojkašice Kule-Gradačac osvojile pehar kupa Federacije BiH
Odbojka

 

Odbojkašice Kule Gradačac odbranile su prošlogodišnji naslov pobjednika kupa Federacije BiH u odbojci za žene, nakon što su sinoć u Gradačcu pobijedile tuzlansku Slobodu rezultatom 3:2 (22:25, 19:25, 25:15, 25:17, 15:4). U veoma uzbudljivom meču izabranice trenera Đorđa Miloševića su smogle snage i od gotovo izgubljene utakmice (0:2) napravile preokret i zasluženo osvojile pobjednički pehar.

U trećem setu Kula je povela sa 5:0, što je bio znak publici da gromoglasnim navijanjem podrže domaći tim u nastavku utakmice. Kula je uspjela da dominira u trećem i četvrtom setu a da će pehar kupa FBiH krasiti vitrine kluba iz Gradačca bilo je sasvim jasno u završnoj igri kada su odličnim servisima domaće odbojkašice konačno slomile otpor Tuzlanki (15:4).

Kapiten OK „Kula-Gradačac“ Anđelka Radišković, kojoj je ovo bila 300-ta utakmica u dresu gradačačkog premijerligaša, proglašena je za najbolju igračicu finala kupa FBiH. A Milana Božić iz domaće ekipe dobila je nagradu za najboljeg tehničara.

Zlatne medalje odbojkašicama Kule-Gradačac dodijelio je direktor takmičenja Odbojkaškog saveze FBiH, Kemal Arifhodžić, a pobjednički pehar kapitenu Anđelki Radišković uručio je Samir Džambić, član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza FBiH.


Zlatne medalje dobili su odbojkašice: Zana Lipovac, Duška Babić, Admira Čandić, Anđelka Radišković, Paula Vujčić, Milana Božić, Berina Kantić, Fatima Džodžaljević, Lejla Ćosić, Nejra Mašić, Dražena Zarić, Samra Hodžić, trener Đorđe Milošević, klupski ljekar dr. Aida Hrštić i članovi Uprave kluba.


Zanimljivo je da su na ovoj utakmici u protivničkim timovima igrale sestre Džodžaljević, Fatima (Kula-Gradačac) i Dženita (Sloboda) koja je karijeru započela i uspješno gradila u Gradačcu.

Obje ekipe, Kula-Gradačac i Sloboda, ostvarile su plasman u završnicu kupa Bosne i Hercegovine gdje će se takmičiti sa klubovima Bimal-Jedinstvo Brčko i BL Volley Banja Luka.

Odbojkašice Kule-Gradačac u subotu 17. novembra 2018. godine igraju prvenstvenu utakmicu i u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma od 19,00 sati ugostit će OK“Maglić“ iz Foče.

Radio Gradačac / Foto Redžep Kadrić EVROPA

Comments are closed.

YouTube