Najnovije vijesti

Odigran malonogometni turnir povodom obilježavanja Dana Zlatnih ljiljana Gradačca

21/10/2020 | objavio Radio Gradačac
Odigran malonogometni turnir povodom obilježavanja Dana Zlatnih ljiljana Gradačca
Boračka udruženja

U povodu obilježavanja 22. oktobra Dana Zlatnih ljiljana Gradačca, Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljani” Gradačac danas je organizovalo tradicionalni turnir u malom nogometu. Turnir je proglasio otvorenim Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca a u ime organizatora prisutnima se obratio Sead Osmanović, predsjednik UDNRP “Zlatni ljiljani” Gradačac. Na 10. jubilarnom malonogometnom turniru učestvovalo je šest nogometnih škola sa područja Gradačca. Najboljim ekipama i pojedincima su uručena priznanja. Prvo mjesto osvojila je NK Zvijezda, drugplasirana je ekipa Pertfect a treće mjesto pripalo je školi nogometa NK Omladinac 68.

Prije početka turnira predstavnici ekipa, članovi Udruženja “Zlatni lljani”, zvanične delegacije gradske uprave, političkih organizacija i Saveza boračkih organizacija Gradačac položili su cvijeće na spomen-obilježje kod O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ i odali dužnu poštu nevino ubijenoj gradačačkoj mladosti.

U povodu obilježavanja Dana Zlatnih ljiljana grada Gradačac članovi ovog Udruženja organizuju višednevne aktivnosti. Neizostavan je obilazak porodica poginulih i umrlih dobitnika najvećih ratnih priznanja uz prigodne poklone.

Istaknut ćemo posjetu poprištu bitke za oklopni voz te odavanje pošte na spomeniku Zlatnim ljiljanima i dobitnicima Zlatne policijske značke, koji je izgrađen na prilazu gradačačkim srednjim školama i preko puta ulice Zlatnih ljiljana. Upravo gradačačka mladost i simbolika naziva ulice je poveznica koja bi trebala ostati neraskidiva, kao trajno sjećanje na herojsku borbu za slobodu Bosne i Hercegovine.

Hrabri branioci Gradačca ne zaboravljaju ni svog ratnog komandanta 107. „viteške“ Ivana Mijačevića. Sutra će na Dan zlatnih ljiljana posjetiti njegov grob i odati mu dužnu poštu.

Kako bi se najmlađim stanovnicima Gradačca ali i šire približila historijska uloga odbrane Gradačca i BiH od agresora članovi Udruženja će sutra posjetiti Dječije obdanište „Kolibri“ i podijeliti prigodne poklone.

Neizostavan sadržaj je i „Veče zlatnih ljiljana“, zabavna manifestacija na koju se okupe članovi Udruženja, njihovih porodica i gosti.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube