Najnovije vijesti

ODLETIJA JE GALEB

29/07/2018 | objavio Radio Gradačac
ODLETIJA JE GALEB
KULTURA

 

In memoriam Oliver Dragojević

 

Definitivno se mirim sa činjenicom da sve naše kuknjave o kratkoći  i brzini življenja, postaju potpuno neistinite. Sve to govorimo i ponavljamo, iz čistog egoizma. Život je ipak jedna prilično dugotrajna pojava.

Toliko žilava i uporna, da se za sve ove godine, meni klasičnom provincijalcu, uspjelo desiti niz izvanredno lijepih i začuđujućih stvari.

Proživjelo se mnogo toga i lijepoga i ružnoga, na različitim mjestima ovog  svijeta.

Jedna od dražih i svakako najljepših epizoda u mom, već prilično dugom vijeku, je godina dana življenja u najlipšem gradu na svitu.

Splitu.

Čaroban, nepredvidljiv.

Jutrom, noću, danju… uvijek.

I ovog julskog predvečerja, je vjerovatno takav.

Sve je tu…

Ponistre, kantuni, lancuni ća mirišu po lavandi, miris stoljeća iz prastarih zidina, klapa ispo’ volta, bila boja nad Plinarom, Picigin na Bačvicama, Torcida, Ban i Džibo, Gripe, luka, gitara, furešti i maškare, šetnja Marmontovom do Prokurativa, škovacini i gospoda, palača, zvonik i Peristil, pjace, ćakule, čaša suza, vrića smija, skalinada i sfinga, bili brodi ća plove otocima, judi puni dišpeta, karoca ća gre, najlipše cure na svitu, vino i riba, ‘jubav, s ponistre se vidi Šolta, Riva, treperenje zraka u litnju splitsku noć, svitla u dajini…

Sve je tu…

Sve je tu…

Sve je tu…

Samo je galeb, odletija.

                                                                          Tvoj poštovatelj, Vahid Klopić

 

Radio Gradačac / Vahid Klopić / Foto: ezadar.rtl.hr

Comments are closed.

YouTube