Najnovije vijesti

Odličan nastup gradačačkih takmičara na Balkanskom karate prvenstvu u Beogradu

06/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Odličan nastup gradačačkih takmičara na Balkanskom karate prvenstvu u Beogradu
Borilački sportovi

U Beogradu je održano Balkansko karate prvenstvo za djecu, seniore i veterane.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupila su 4 takmičara iz Gradačca u 5 kategorija i to: Amar Delić (kate 2009. godište), Malik Suljkanović (kate 2010. godište), Ajnur Šaldić (kate 2011. godište) i Ajnur Ibrahimović (kate i borbe 2012. godište).

Gradačački reprezentativci ostvarili odlične rezultate

Malik Suljkanović je osvojio srebrenu medalju (kate dječaci 12 godina) slavivši protiv predstavnika Crne Gore (5:0), Grčke (5:0), Slovenije (4:1), a za ulazak u finale protiv drugog predstavnika Slovenije (3:2). Finalni meč je izgubio od domaćeg predstavnika Srbije (4:1).

Ajnur Ibrahimović je osvojio bronzanu medalju (borbe dječaci 10 godina +45 kg), a savladao je predstavnike Grčke (7:0) i Srbije (4:0). Za ulazak u finale izgubio je od Crnogorca (3:0), a za treće mjesto slavio je protiv takmičara iz BiH (3:0). U svom nastupu u katama pobijedio je predstavnika Grčke (5:0), a u 2. kolu gubi od domaćeg predstavnika (4:1) čime završava svoj nastup u katama.

Ajnur Šaldić je osvojio 5. mjesto (kate dječaci 11 godina) pobijedivši predstavnike Grčke (3:2) i Makedonije (5:0). U četvrtfinalu je pretrpio poraz od domaćeg predstavnika Srbije (5:0), a nakon što domaćin ulazi u finale, Ajnur nastupa u repasažnim borbama za medalju. Slavi protiv predstavnika Crne Gore (5:0), nakon čega gubi za 3. mjesto od drugog predstavnika Srbije, te osvaja 5. mjesto.

Amar Delić je svoj nastup završio u prvom meču porazom od predstavnika Crne Gore (5:0).

U ukupnom plasmanu Bosna i Hercegovina je zauzela 2. mjesto.

Sa takmičarima je putovao i trener Mirza Ibrahimović.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube