Najnovije vijesti

Odobrena sredstva za manifestacije kulture od interesa za TK u 2018. godini

26/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Odobrena sredstva za manifestacije kulture od interesa za TK u 2018. godini
Tuzlanski kanton

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je donijelo Kalendar manifestacija kulture od interesa za Tuzlanski kanton u 2018. godini, na osnovu kriterija propisanih Odlukom o utvrđivanju kriterija, uslova i postupaka za raspodjelu sredstava za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton.

Na kalendaru se nalazi 50 korisnika, a sredstva su namijenjena neprofitnim organizacijama, drugim nivoima vlasti i privatnim poduzećima i poduzetnicima. Svi korisnici sredstava su obavezni da potpišu ugovore, kojima će se utvrditi međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

Potpisivanju ugovora će biti upriličeno u petak, 27.07.2018. godine u 12,00 sati u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona.

Na osnovu Kalendara donesena je i odluka kojom se odobrava isplata finansijskih sredstava u kojoj se našlo i pet manifestacija koje se realizuju na području općine Gradačac.

3.700 KM odobreno je za Književnu manifestaciju “Kikićevi susreti” (JU JB “Alija Isaković”), a po 1.500 KM za sljedeće manifestacije: “Evropska noć muzeja” (JU CK “Ahmed Muradbegović”), Festival horskog pjevanja (UG KUD Gradačac), Smotra horova-Gradačac 2018. (Udruženje “Žene Gradačca”) i Smotra folklora (KUD “Zmaj od Bosne”).

Radio Gradačac / Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK / Foto: ilustracija

Comments are closed.

YouTube