Najnovije vijesti

Održan “Forum građana” mještana MZ Vida II

19/11/2021 | objavio Radio Gradačac
Održan “Forum građana” mještana MZ Vida II
GRADAČAC

Realizujući projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ u Vidi II održan je „Forum građana“. Mještani MZ Vida II su konstruktivnom raspravom i prijedlozima odredili prioritetne oblasti, projekte i pravac djelovanja mjesne zajednice u narednom periodu, saopćeno je iz gradske uprave.

Opći cilj ovog projekta je unapređenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu.

U okviru „Projektnog fonda za lokalne inicijative“ predviđena su sredstva koja su namjenjena za finansijsku podršku projektima  predloženim od strane mjesnih zajednica a koji su u skladu sa prioritetima definisanim na forumima građana u njihovim mjesnim zajednicama u partnerskim Jedinicama lokalne samouprave (JLS).

U drugoj fazi projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ učestvuje pet mjesnih zajednica s područja Grada Gradačac. To su mjesne zajednice Vida II, Varoš, Zelinja Srednja, Mionica II i Kerep u kojima će se u narednom periodu održati forumi građana.

Ovaj projekat sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Gradom Gradačac uz finansijsku podršku Vlada Švedske i Švicarske i budžeta Grada Gradačac.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube