Najnovije vijesti

Održan tradicionalni Napretkov božićni koncert

18/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Održan tradicionalni Napretkov božićni koncert
GRADAČAC

Napretkov božićni koncert postao je tradicionalan događaj u Gradačcu, pa je i ovom prilikom u nedjelju 17. decembra 2023. godine okupio izuzetan broj posjetilaca. Koncertu su u Gradskom kinu prisustvovali brojni gosti, građani i predstavnici javnog, kulturnog i političkog života Gradačca i šire. Uz prigodne pjesme upućene su i želje za svaku sreću u božićnim danima.

Organizator Božićnog koncerta bilo je Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Podružnica Gradačac. Pozdravne riječi dobrodošlice uputio je Marijan Šimić, predsjednik HKD „Napredak“ Podružnica Gradačac.

Izražavajući dobrodošlicu i upućujući čestitke povodom nastupajućih blagdana Božića i Nove godione, Šimić se zahvalio prisutnima što su došli da zajedno podijele sreću, radost i nadolazeće blagdane uputivši poruke mira, ljubavi, vjere i nade.

O značaju Božića govorio je župnik Župa Gradačac i Turić vlč. Stjepan Didak, poželivši sretne i ugodne božićne blagdane.

Ove godine publika je mogla uživati u nastupu Prve pjevačke konjice „Sinđir“ iz Županje koja se predstavila sa pjesmama posvećenim ovom velikom katoličkom blagdanu i premijerno izvela pjesmu „Inat šokački“. Lijepo raspoloženje upotpunili su članovi Vokalno-instrumentalnog ansambl “Grad-Art” pjevajući pjesme „Zmaj od Bosne“ (Sa Gradačca bijele kule), „Još i danas zamiriše trešnja“ i „Nedirajte mi ravnicu“ dobivši gromoglasne aplauze. Članovi KUD „Zmaj od Bosne“ Gradačac predstavili su se sa igrama i nošnjama iz Kraljeve Sustjeske.

Nakon koncerta u upiličen je prigodan domjenak.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube