Najnovije vijesti

Održana 2. gradačačka Noć muzeja

23/10/2018 | objavio Radio Gradačac
Održana 2. gradačačka Noć muzeja
KULTURA

U Zavičajnoj muzejskoj zbirci Centra za kulturu „Ahmed Muradbegović“ sinoć je održana 2. gradačačka Noć muzeja. Pored stalne postavke koja obuhvata artefakte iz kamenog, metalnog i rimskog doba, srednjeg vijeka i osmanskog perioda, publika je imala priliku pogledati i tematsku postavku „Stare razglednice, dopisnice i poštanske marke“.

Prošlo je godinu dana od obnove prostora zbirke i u tom periodu ona je u potpunosti opravdala svoju ulogu, upotpunila turističku i kulturnu ponudu našeg grada, ugostila značajan broj posjetilaca, organizovanih grupa i pojedinaca, rekao je Vahid Klopić, direktor Centra za kulturu. Pozitivne reakcije publike predstavljaju poticaj da se u ovom smjeru nastavi, pa je već izvjesno da će Zavičajna muzejska zbirka uskoro biti domaćin novih događanja.

Ovakvi događaji doprinose raznolikoj ponudi općine Gradačac, te zaslužuju dalju podršku, rekao je između ostalog Općinski načelnik Edis Dervišagić. U prilog tome idu i koraci ka uspostavi Turističkog ureda, ali i pregovori o otkupu kuće Mihaljevića, što bi omogućilo kvalitetniju turističku ponudu općine Gradačac.

Prva Noć muzeja u Zavičajnoj muzejskoj zbirci održana je 19. maja 2018. godine u povodu obilježavanja Evropske noći muzeja.

Radio Gradačac

 

 

 

Comments are closed.

YouTube