Najnovije vijesti

FOTO: Održana 23. izvještajno-izborna skupština ORVI Gradačac

22/03/2018 | objavio Radio Gradačac
FOTO: Održana 23. izvještajno-izborna skupština ORVI Gradačac
Boračka udruženja

Na 23. izvještajno-izbornoj skupštini Organizacije ratnih-vojnih invalida općine Gradačac usvojeni su izvještaji o realizaciji Programa rada Predsjedništva ORVI Gradačac i Finansijskog plana za 2017. godinu.

Delegati su odlučili da fukciju predsjednika Skupštine nastavi obavljati Nedžad Lipovac a za dopredsjednika je izabran Feriz Kadić. Izabrano je i Predsjedništvo ORVI Gradačac od 11 članova. Za predsjednika je ponovo izabran Jakub Džinić, dok će funkciju dopredsjednika obavljati Muhidin Mašić. U Skupštinu Saveza RVI Tuzlanskog kantona delegirano je sedam članova iz ORVI Gradačac, dok su za delegate u Skupštinu Saveza RVI BiH izabrani Jakub Džinić i Nedžad Lipovac.

Delegati Skupštine ORVI Gradačac su usvojili Zaključke o poboljšanju socijalno-statusnih potreba RVI koji će biti sastavni dio Programa rada Predsjedništva Organizacije za 2018. godinu. Ovi zaključci će biti proslijeđeni višim nivoima vlasti kako bi se prezentovale potrebe i učvrstilo jedinstvo RVI u traženju nihovih socijalno-statusnih prava.

Predjednik ORVI Gradačac Jakub Džinić je informisao članove Skupštine da su u toku pripremne aktivosti za izdavanje knjige o gradačačkim ratnim-vojnim invalidima i njihovom učešću u odbrani Bosne i Hercegovine.

Današnjoj Izvještajno-izbornoj skupštini ORVI Gradačac su prisustvovali Danis Gojačić pomoćnik ministra za boračka pitanja u Vladi TK, Fahdudin Hasanović predsjednik SRVI TK i predstavnici boračkih udruženja iz Gradačca.

Radio Gradačac

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

YouTube