Najnovije vijesti

Održana 27. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gradačac

27/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Održana 27. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gradačac
GRADAČAC

Danas je održana 27. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gradačac. Vijećnici su razmatrali 9 tačaka dnevnog reda.

Usvojen je prijedlog o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju transformatorske stanice sa priključnim nadzemnim dalekovodom u MZ Rajska i data saglasnost preduzeću Parkinzi za investiciono ulaganje u objekat sportske dvorane. Vrijednost radova za zamjenu stolarjije je 40.525 KM. Vijećnici su usvojili prijedlog odluke o prodaji nekretnina. Radi se o dvije zemljišne parcele na lokalitetu Zurkuša u Gradačcu. Ovom odlukom utvrđuju se uslovi, način i postupak prodaje nekretnina u vlasništvu Grada Gradačac.

Gradski vijećnici su usvojili Odluku o broju stipendija, novčanom iznosu stipendija i broju rata za školsku/akademsku 2023/24. godinu. Ovom Odlukom planirano je dodijeliti 116 stipendija a ukupan iznos sredstava koje je potrebno u Budžetu Grada Gradačac obezbijediti za stipendiranje iznosi 134.000,00 KM.

U sklopu kadrovskih pitanja imenovan je član Nadzornog odbora JP “Komunalac” d.d. Gradačac i član Nadzornog odbora JP “Javno stambeno preduzeće Gradačac” d.o.o. Gradačac.

Vijećnici su upoznati s informacijom o Dokumentu okvirnog budžeta Grada Gradačac za period 2024-26. godinu i infomacijom o realizaciji preporuka Ureda za reviziju institucija FBiH.

Snimak današnje 27. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Gradačac poslušajte u petak (28.07.2023.) u programu Radio Gradačca  od 10 sati.

Radio Gradačac / Gradsko vijeće

Comments are closed.

YouTube