Najnovije vijesti

Održana hafiska dova hafizu Ahmetu Mulaomeroviću

30/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Održana hafiska dova hafizu Ahmetu Mulaomeroviću
GRADAČAC

Jučer je u džamiji u Mediđi Donjoj održana svečana hafiska dova hafizu Ahmetu Mulaomeroviću.

U prisustvu njegovih roditelja i rodbine te brojnih mještana Mediđe Donje, iz Gradačca i susjednih općina te predstavnika uleme diplomu hafiza Kur'ana Časnog hafizu Ahmetu Mulaomeroviću je uručio Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski izaslanik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Prije svečanog uručenja diplome prisutnima su se u ime domaćina ove svečanosti obratili imam džemata Mediđa Donja Mehdin ef. Džafić i Nusret ef. Kujraković glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gradačac.

Ovaj svečani događaj su upotpunili učenjem Kur'ana Časnog koje su priredili prisutni hafiz. Dovu je proučio hafiz Kemal ef. Mehić, imam Reuf-begove džamije u Gradačcu i muhafiz haffiza Ahmeta Mulaomerovića.

Čestitke novom hafizu i njegovim roditeljima, muhaffizu i svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovom velikom uspjehu su uputili muftija Vahid ef. Fazlović i hafiz dr. Kenan Musić, član Komisije za hifz Rijaseta i profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Hafiz  Ahmet Mulaomerović, sin Amira i Nervade je rođen 08.09.2004. godine u Tuzli. Osnovnu školu “Edhem Mulabdić” završio je u Mediđi Donjoj. Nakon završetka osnovne škole upisao je mješovitu srednju školu “Hasan Kikić” u Gradačcu. Trenutno pohađa 3. razred – smjer ekonomije.

Mektebsko obrazovanje završio je u džematu Mediđa Donja pred muallimom Mehdin-ef. Džafićem, kao jedan od najuspješnijih učenika. U toku svog dosadašnjeg školovanja ostvario je zapažene rezultate na takmičenjima i literarnim konkursima: na ramazanskom omladinskom takmičenju 2020. godine osvaja 2. mjesto na nivou osnovnih škola, a na takmičenju iz islamske vjeronauke 1. razreda srednjih škola osvaja 3. mjesto na kantonalnom nivou.

Do završetka osnovne škole i mektebskog obrazovanja već je naučio gotovo pola Kur’ana napamet, a hifz je nastavio i u srednjoj školi.

Hifz Kur’ana uspješno je završio i položio u srijedu 17.08.2022. godine  pred Komisijom Rijaseta u Sarajevu i na taj način stekao  zvanje hafiza Kur'ana.  Hifz je polagao od 03.-17.08.2022. godine. Njegov muhaffiz je hafiz Kemal-ef. Mehić, imam Reuf-begove džamije u Gradačcu.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube