Najnovije vijesti

Održana manifestacija “Mionica nekad i sad”

27/07/2019 | objavio Radio Gradačac
Održana manifestacija “Mionica nekad i sad”
GRADAČAC

Sedma kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Mionica nekad i sad”, održana je od 18. do 21. jula u mjesnoj zajednici Mionica 1. Sportski poligon i okolne lokacije u ovoj mjesnoj zajednici su za vrijeme trajanja manifestacije bili poprište raznih kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja, koji su u proteklih šest godina postali tradicionalni omaž onome što je na ovim prostorima bilo nekad, ali i onome što je aktuelno danas.

Glavni dio sportskog programa je kao i prošle dvije godine činio memorijalni turnir u malom fudbalu “Admir Zrnić – Zrno”. Turnir je trajao dva dana, u četvrtak i petak (18. i 19. jula), a na kraju je epitet najboljeg tima turnira simbolično ponijela ekipa “Admir Zrnić – Zrno”. Drugoplasirana je bila ekipa “TMD Automotive”, dok je treći najbolji tim bio “Željo” Novalići, ekipa koja je u protekle dvije godine bila pobjednik ovog memorijalnog turnira.

Fokus na sportskom dijelu programa bio je i treći dan manifestacije, kada su prisutni uživali u različitim sadržajima. Najprije je održan turnir u šahu, gdje je nakon nekoliko zanimljivih dvoboja prvo mjesto osvojio Nihad Sušić, drugi je bio Kaim Softić, dok je treći najbolji šahista manifestacije “Mionica nekad i sad” bio Akif Begović. Uslijedile su i utakmice škola fudbala i veterana, a večernji dio programa upotpunila je i tradicionalna sportska aktivnost – potezanje konopca.

Posljednji dan manifestacije kao i prošlih godina zaokružila je tradicionalna igranka. Posjetioci su najprije mogli uživati u koreografijama KUD-a Gradačac, da bi se nakon toga domaći pjevači i svirači amateri predstavili sa šarenolikim numerama, vraćajući sve prisutne u doba kada je ovaj dio Gradačca bio nadaleko poznat po dobrim igrankama i zabavama. Igranka se nakon toga nastavila uz bend “Amadeus”, a uz velik broj prisutnih trajala je do kasno u noć.

Iz Organizacionog odbora poručili su kako su itekako zadovoljni organizacijom i odzivom tokom sva četiri dana manifestacije, te da je takva reakcija koju dobijaju od mještana i ostalih gostiju samo dodatni poticaj da narednih godina ulože dodatne napore da ova manifestacija bude kvalitetnija i svakako još bogatija sa nizom drugih programa i aktivnosti.

Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Gradačac, te su organizatori tokom uvodnog dijela posljednje večeri dodijelili zahvalnicu gradonačelniku Gradačca Edisu Dervišagiću za, kako kažu, vrijedan doprinos u razvoju mjesne zajednice Mionica 1.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube