Najnovije vijesti

Održana radionica u okviru MEG projekta

07/07/2017 | objavio Radio Gradačac
Održana radionica u okviru MEG projekta
GRADAČAC

Danas je u Gradačcu održana radionica u okviru tehničke podrške namijenjene partnerskim jedinicama lokalne samouprave u oblasti povećanja efikasnosti rada Općinskog vijeća.

Ova radionica ima za cilj omugućiti održiv i mjerljiv napredak, dokazan boljim rezultatima u svim partnerskim jedinicama lokalne smaouprave, u smislu poboljšanja efikasnosti rada lokalnih vijeća u odnosu na Sistem upravljanja učincima.

Radionica je jedna od aktivnosti koja se provodi u okviru Projekta općinskog i ekonomskog upravljnaja MEG, a sam projekat je dugoročan i ogleda se u tri etape u trajanju od po četiri godine.

Prva faza podrazumijevala je snimanje stanja, evaluaciju rada i ankete, čiji rezultati su pokazali da općina Gradačac dosta dobro kotira. Pozitivne rezultate o dobroj upravi općine Gradačac potvrdio je za Radio Gradačac i Šefik Duraković, pomoćnik općinskog načelnika.

To nam svi konsultanti i menadžeri iz MEG projekta kažu, da Gradačac dosta dobro kotira, što ne treba ni u kom slučaju da nas dovede u situaciju da se uspavamo i da kažemo dobri smo, ne trebamo raditi. Mi moramo puno toga još dodatno uraditi, postoje određene oblasti gdje smo slabi, ali generalno, relativno su dobre ocjene, rekao je Šefik Duraković.

Između ostalog, naglasio je da su već poduzete određene aktivnosti koje su doprinijele boljim rezultatima od oktobra prošle godine, kada je projekat i startovao. Jedno od neriješenih pitanja općine Gradačac  je popis imovine općine koje još nije riješeno.

Današnja radionica, ali i one koje slijede samo su uvod u aktivnosti koje bi općina  Gradačac trebala preduzeti kako bi došli do kvalitetnih sredstava za bolji i uspješniji rad općine.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube