Najnovije vijesti

Održana sjednica Privrednog savjeta Grada Gradačac

23/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Održana sjednica Privrednog savjeta Grada Gradačac
GRADAČAC

U sali za sjednice gradske uprave održana je sjednica Privrednog savjeta Grada Gradačac kojom je predsjedavao Senad Džombić predstavnik prehrambene industrije. Privredni savjet je stalno tijelo koje ima savjetodavnu funkciju radi jačanja privredno-javnog dijaloga kroz prijedloge i inicijative koje će unaprijediti privredni razvoj i poboljšati domaća i strana investiciona ulaganja i broji 17 članova.

Cilj Privrednog savjeta, koga pored predstavnika lokalne samouprave i javnih preduzeća, čine ugledni i veoma uspješni privrednici, je da se poboljša privredni ambijent i poslovna klima. Uloga članova Savjeta je da svojim idejama i iskustvima utiču na stvaranje i poboljšanje ekonomskih prilika kao i stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta u Gradačcu.

Na sjednici se raspravljalo o uticaju korona virusa na privredu Gradačca s mogućim rješenjima. Članovi Privrednog savjeta upoznati su i o radu Trening centra u Gradačcu s akcentom na rezultate dosadašnjih obuka kao i sa Informacijom o statusu implementacije infrastrukturnih projekata na području grada Gradačac. Također predložen je Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Urbanističkog plana.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube