Najnovije vijesti

Održana Skupština RK “Gradačac 1954” – Promjene u rukovodstvu i strukturama kluba

12/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Održana Skupština RK “Gradačac 1954” – Promjene u rukovodstvu i strukturama kluba
Rukomet

Na dnevnom redu Skupštine RK “Gradačac 1954” našlo se deset tačaka među kojima su najvise paznje privukle – Odluke o razrješenju i imenovanju predsjednika i dopredsjednika Kluba, Odluke o razrješenju i imenovanju članova Upravnog odbora i prijedlog Plana i programa rada Kuba za sve takmičarske selekcije u takmičarskoj sezoni 2023/24. Adnan Begović obnašat će funkciju predsjednika Upravnog odbora umjesto dosadašnjeg predsjednika Jasmina Beširovića koji je razrješen dužnosti.

Novoizabrani dopredsjednici Upravnog odbora su Almir Doborac i Hamza Bešić, sekretar kluba biće Emir Kadić.

Klub je prošao i kroz određene izmjene kada su u pitanju članovi Upravnog odbora, a za nove članove su izabrani: Nahid Džinović, Ismet Hasić, Ensar Novalić, Amir Osmičić, Azem Pezerović, Velid Skenderović i Adi Šakić. A Funkciju novog trenera u sezoni 2023/24. preuzet će Mehmed Meša Doborac, koji je, sjetit će se stariji ljubitelji rukometa, veoma uspješno vodio naš sportski kolektiv. Vjerujemo da će se izbor trenera Doborca pokazati kao pun pogodak, i da će naši rukometaši sa njim na čelu obradovati mnogobrojne simpatizere RK “Gradačac 1954”.

Finansijski izvještaj pokazao je da naš klub iz sezone 2022. vuče dugovanja u iznosu od 70.000 KM. Najveći dio duga pripada autoprevozniku kompaniji “Sudex”, Sportskoj dvorani za korištenje njenih usluga, kao i nekoliko pozajmica koje se namjeravaju vratiti u narednom periodu.

Pokazatelji za period 01.01.2023. -31.05.2023. kazu da klub ima dug u iznosu od 35.000 KM koji se uglavnom odnosi na dvije zaostale plate, koje bi trebale biti ubrzo isplaćene.Za takmičarsku polusezonu, do kraja godine, okvirno će biti potrebno oko 50.000 -60.000 KM, za koju su već najavljena određena donatorska sredstva. Svakako, ovim putem želimo apelirati na sve privredne subjekte sa područja Grada Gradačac da se pridruže mnogobrojnim kompanijama i učestvuju u ponovnom stvaranja jakog rukometnog tima u Gradačcu.U narednom periodu ćemo gledati da finansijske okvire postavimo u neku domenu racionalnog i da pokušamo sto optimalnijim sredstvima i sa domaćim igračkom kadrom, vratiti RK “Gradačac 1954” na staze starih uspjeha i u konačnici u Premijer ligu BiH.Nova Uprava će u narednom periodu dati sve od sebe da obezbijedi sto bolje finansijske uslove za kvalitetan rad kluba.Radio Gradačac / RK “Gradačac 1954”.

Radio Gradačac / RK “Gradačac 1954”

Comments are closed.

YouTube