Najnovije vijesti

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Gradačac povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

01/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Gradačac povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH
Gradsko vijeće

Danas je u gradskom kinu održana svečana sjednica povodom 1. marta, Dana nazavisnosti Bosne i Hercegovine. Na sjednici su prisustvovali osim gradskih vijećnika i predstavnici boračkih organizacija, političkih subjekata, vjerskih zajednica i drugi predstavnici privrednog, kulturnog i javnog života.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjedavajući Gradskog vijeća Gradačac Mustafa H.Ađulović  koji je istakao da 1. mart obilježavamo kao jedan od najvažnijih dana naše historije uz podsjećanje na okolnosti i vrijeme 29. februara i 1 marta 1992. godine kada su građani  odlučili stvoriti i graditi našu Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu državu. Uputio je čestitke svim građankama i građanima grada Gradačac i zahvalio se svim prisutnim što su uveličali ovaj veoma bitan događaj za našu historiju.

Prigodan referat o činjenicama koje su se desile u tom periodu priredila je prof. historije Amra Hasić a učenici osnovnih i srednjih škola su priredili kulturno zabavni program.

Gradonačelnik Edis Dervišagić izrazio najiskrenije čestitke povodom 1. marta i zahvalio se svima koji su danas došli uveličati ovu današnju svečanu sjednicu Gradskog vijeća. Naglasio je da ne smijemo zaboraviti žrtve koje su date za našu jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu i da samo cijelovita Bosna i Hercegovina država ravnopravnih naroda može biti država po mjeri svih nas. Također je napomenuo da ovakve događaje moramo prenositi na mlađe naraštaje kako se nikada ne bi zaboravila junačka borba za našu jedinu nam Bosnu i Hercegovinu.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima, palim borcima i civilnim žrtvama rata 1992-95. i Spomen obilježju poginulim borcima NOR-a 1941-45.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube