Najnovije vijesti

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine

22/10/2018 | objavio Radio Gradačac
Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine
FOTO/VIDEO

Prije 26. godina, na današnji dan, je na prilazima Gradačcu zaustavljen neprijateljski oklopni voz i izvojevana bitka koja je značila prekretincu u odbrani. Odlukom Općinskog vijeća dan bitke za oklopni voz 22. oktobar se obilježava kao Dan općine Gradačac. Tim povodom je održana i Svečana sjednica OV Gradačac na kojoj su prezentovane dosadašnje aktivnosti i rad lokalne zajednice. Čestitku građanima općine Gradačac su uputili općinski načelnik Edis Dervišagić i predsjedavajući Općinskog vijeća Enir Šakić.

Ovaj dan prilika je da se sjetimo herojstva naših boraca i svih građana i cilj je da ne zaboravimo one koji su odbraniti naš grad i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, istakao je Enir Šakić.

Općinski načelnik, Edis Dervišagić je rekao da mi i buduće generacije ne možemo im se odužiti, ali možemo voditi brigu prema porodicama poginulih, invalidima i demobilisanim borcima.

Općina Gradačac, privredni subjekti i građani nastoje opravdati herojstvo i odbranu Gradačca, stvaranjem uslova za ugodno življenje i privređivanje u našem gradu, poručio je općinski načelnik Edis Dervišagić.

Na svečanoj sjednica OV Gradačaci su istaknuti najzanačajnji projekti realiziovani u proteklih godinu dana. Posebno je istaknut razvoj vodovodne, kanalizacione i putne infrastrukture. Ulaganja u industrijske zone i poboljšanje uslova za privređivanje. Na taj način općina Gradačac bilježi snažan rast ekonomije i zaposlenosti. Dobri rezultati saradnje potvrđeni su angažmanom kroz projekte BFC, MEG, RELOAD i Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH.

U narednom periodu očekuje se realizacija projekta rekonstrukcije i zaštite Starog grada i Kule Zmaja od Bosne te izgradnja novog vatrogasnog doma i veterinarske stanice sa azilom za pse. Načelnik Dervišagić najavio je toplifikaciju i zamjenu azbestno-cementnih cijevi u centru grada.

U kulturnom programu učestvovali su učenici i profesori Osnovne muzičke škole i Ženski hor KUD “Gradačac”.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube