Najnovije vijesti

Održana jubilarna X manifestacija “Sportom protiv droge”

19/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Održana jubilarna X manifestacija “Sportom protiv droge”
Rukomet

Jedan od najboljih sportskih terena u ovom dijelu BiH, igralište Luke, u nedjelju (17.06.2018.) je bio domaćin 10. jubilarne manifestacije „Sportom protiv droge“. Domaćin, RK Speed ovoga se puta potrudio da svojim članovima, ali i publici priredi pravi sportski spektakl. Na međunarodnom rukometnom trniru uživali su svi, a i ovoga puta u prvom planu bili su druženje, prijateljstvo i sport kao način života. Iako su organizatori najavljivali učešće Kadetske reprezentacije BiH u revijalnom dijelu programa, nastup ove ekipe izostao je. Ali time turnir nije ozgubio na svojoj kvaliteti.

Nastupilo je oko 150 mladih rukometaša iz omladinskih selekcija RK „Metaloplatika Šabac (Republika Srbija), RK „Bijeljina“ Bijeljina i RK „Speed“ Gradačac, među kojima su se brojni istakli svojim umijećima.

Evo rezultata.

Među ekipama godišta 2008. i mlađi pehar je osvojila ekipa RK „Metaloplastika“. Pehar za najboljeg golmana u ovoj uzrasnoj kategoriji dobio je Luka Matić iz Metaloplastike, dok je najbolji igrač Damir Doborac iz RK „Speed“.

Metaloplastika je bila najuspješnija i u kategorijama 2006. i 2004. godište, a za najbolje pojedince proglašeni su Rajko Marinković iz Bijeljine i Filip Milovanović iz Metaloplastike. Najbolji golman u kategoriji 2006. godište je Milivoj Ćirić (Metaloplastika) a Ismar Omić iz RK Speed za 2004. godište i mlađi.

U kategoriji 2002. godište i mlađi najuspješnija je bila ekipa RK „Metaloplastika“, najbolji golman Lazar Lontoš iz RK „Bijeljina“, dok je najbolji igrač bio Luka Gačević iz Metaloplastike.

U kategoriji 2001. godište i mlađi najbolja je bila ekipa Speeda, čiji je igrač Adi Mehmedćehajić proglašen za igrača utakmice. Lazar Lontoš iz RK „Bijeljina“ je i u ovoj uzrasnoj kategoriji proglašen za najboljeg golmana.

Svi učesnici bili su izuzetno zadovoljni uslovima, a od RK “Speed” dogodine očekujemo još kvalitetniji turnir.Inače, ekipa ovog kluba, selekcija 2002. i mlađi  bez pauze nastavljaju pripreme za završnicu prvenstva BiH. Prema najavi, takmičenje će se održati u Banjaluci u periodu od 28.06. do 02.07. godine.

Nadamo se dobrim rezultatima i našim mladim rukometašima želimo puno sreće i uspjeha.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube