Najnovije vijesti

Oduzeta četiri automobila

10/01/2019 | objavio Radio Gradačac
Oduzeta četiri automobila
Bezbjednost

Dana 08.01.2019.godine, u Gradačcu, po naredbi Općinskog suda Gradačac uz saglasnost Kantonalnog tužilaštva TK, službenici Uprave policije MUP TK-a (Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije) su izvršili pretres na više lokacija, pokretne i nepokretne imovine kojom raspolaže E.K. iz Gradačca, u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnog djela „Nedozvoljena trgovina“ propisano u članu 267. KZ FBiH.

Nakon izvršenog pretresa, privremeno su oduzeta četiri putnička motorna vozila novije proizvodnje i to: vozilo marke BMW serije 3, dva vozila marke VW Golf VII i vozilo marke Smart, ukupne vrijednosti od oko 100.000,00 KM te razna dokumentacija i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

E.K. je od strane službenika Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije ispitan u službenim prostorijama MUP-a TK, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“.

U narednom periodu u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK-a biće preduzete i druge istražne mjere i radnje, a po okončanju istih nadležnom tužilaštvu bit će dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz MUP-a TK.

Radio Gradačac / preuzeto sa web stranice MUP TK

Comments are closed.

YouTube