Najnovije vijesti

Oko 700 djece na 8. Sportskim igrama mladih u Gradačcu

29/05/2018 | objavio Radio Gradačac
Oko 700 djece na 8. Sportskim igrama mladih u Gradačcu
GRADAČAC

Danas se u Gradačcu održavaju osme BH Telecom Sportske igre mladih (SIM). 

Oko 700 djevojčica i dječaka danas imaju  priliku da pokažu svoje sportske vještine u disciplinama: mali fudbal (2003. godište i mlađi i 2007. godište i mlađi), uličnoj košarci, odbojci, igri „između dvije vatre“, odbojci na pijesku i atletici.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je izrazio zadovoljstvo da je Gradačac ponovo odabran za održavanje ove manifestacije koja je veoma bitna za mlade s područja općine i zaželio svim učesnicima mnogo sportske sreće i uspjeha.

Najmlađi sportisti u Gradačcu se takmiče na nekoliko borilišta – u sportskoj dvorani „Gradačačkog sajma“, sportskoj sali OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“, na jezeru Vidara i sportskom poligonu „Luke“.  Pobjednici će obezbjediti plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu.

Imamo prijavljene ekipe iz Gradačca i okolnih gradova i sve je proteklo u fer-plej duhu. Kada vidite osmjehe i da se djeca raduju onda smo sigurnio da je ovo najljepša sportska priča i drago nam je što se i ove godine održava u Gradačcu. Svake godine bilježimo napredak i rast  prijavljenih ekipa i takmičara. Želim se zahvaliti gradskim osnovnim školama i njihovom menadžmentu na razumijevanju što su omogućili djeci da se takmiče jer su se individualno prijavljivali, rekao je za Radio Gradačac koordinator SIM za Gradačac, Denis Taletović.

Sportske igre mladih će ove godine obići 34 bh. grada te tako mališanima širom BiH pružiti dobru zabavu i priliku da se takmiče u 10 različitih sportskih disciplina.

Pobjednici ovogodišnjih regionalnih takmičenja će potpuno besplatno učestvovati na petodnevnom finalnom takmičenju Igara u Sarajevu. Svi pobjednici Velikog finala u Sarajevu, naši državni predstavnici će na Međunarodnim danima Igara u Splitu braniti boje naše države, saopćio je Press Sportske igre mladih.

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportskih disciplina. U prethodnih 7 godina Igre su ispratile 220.231 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine. Sportske igre mladih se pored Bosne i Hercegovine održavaju, već 22 godine u Hrvatskoj, te 5 godina u Srbiji.

Radio Gradačac / Sportske igre mladih / Općina Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube