Najnovije vijesti

Okončana druga faza rekonstrukcija Regionalne ceste Gradačac – Gračanica

25/10/2017 | objavio Radio Gradačac
Okončana druga faza rekonstrukcija Regionalne ceste Gradačac – Gračanica
GRADAČAC

Danas je održana svečana ceremonija puštanja u promet rekonstruisane dionice regionalnog puta R-460 u naselju Srnice Gornje. Općina Gradačac riješila je imovinske odnose, a sredstva od 350.000 KM obezbijeđena su iz Kantonalne direkcije regionalnih cesta. Na dionici od 500 metara, osim asfaltiranja završeni su radovi na signalizaciji kao i bankinama pored ceste. Izvođač radova bila je firma BalegeM  d.o.o. Gradačac.

„U skladu sa sklopljenim Sporazumom dionica ovog puta je završena. Urađena je po standardima regionalnih cesta čija je širina 6 m i debljine asfalta 13 cm. Izvršen je tehnički prijem ovoga puta i nastavak radova je planiran u narednoj godini“ rekao je za Radio Gradačac direktor Direkcije regionalnih cesta TK, Agan Delibajrić.

Ova putna komunikacija izuzetno je važna za stanovnike Srnica Donjih, Biberova Polja i Srnica Gornjih, ali i ostalih mjesnih zajednica koje gravitiraju ovaj saobraćajnici. „Ovo smo čekali dugo da nam neko pomogne i napravi. Dobro bi bilo da se završi put i poveže sa Gračanicom, da imamo lijepu dionicu. Ovo je super napravljeno. Trebalo bi jedno 500 metara da se uradi prilaz i do naših kuća, jer su Juroševići ostali bez puta, pa da se i mi povežemo sa ovom saobraćajnicom, poručuju mještani Srnica Gornjih.

Ove godine u saobraćajnu infrastrukturu na općini Gradačac uloženo je oko 1,5 milion KM istakao je općinski načelnik Edis Dervišagić.

„Vjerujem i očekujem da ćemo ovu pozitivnu praksu nastaviti i naredne godine. Cilj će nam biti da u cijelosti ovaj putni pravac dobije saobraćajnicu u skladu sa očekivanjima, potrebama i zaslugama građana općine Gradačac“, rekao je Dervišagić.

Radi se o drugoj fazi na rekonstrukcije ove putne komunikacije, jer je prva dužine 550 m i vrijednosti 330.000 KM okončana u novembru prošle godine. Zahvaljujući saradnji sa Direkcijom regionalnih cesta TK očekuje se nastavak radova i spajanje sa granicom općina Gradačac i Gračanica.

„Sa gradačačke općine ostalo je još kilometar do kilometar i po da se završi. Nadamo se da će se u 2018. godini spojiti ova regionalna cesta. Vrlo je važno da to završimo jer su Gradačac i Gračanica privredno potentne općine“, istakao je Mirsad Gluhić, ministar turizma, trgovine i  saobraćaja TK.

Završetkom radova, koji se očekuju naredne godine, na ovoj saobraćajnici ubrzat će se protok ljudi i roba između Gradačca i Gračanice ali i poboljšati bezbjednost saobraćaja.

Radio Gradačac/Foto: Radio Gradačac i Mirel Bijedić

Comments are closed.

YouTube