Najnovije vijesti

Okončani radovi u Doborovcima na regionalnom putu Gračanica-Srnice Donje

28/04/2023 | objavio Radio Gradačac
Okončani radovi u Doborovcima na regionalnom putu Gračanica-Srnice Donje
Tuzlanski kanton

Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona okončala je radove na rekonstrukciji dvije dionice regionalnih cesta. Ukupna vrijednost radova na ove dionice iznosi nešto više od 1.250.000 KM, saopćeno je iz Vlade TK.

Okončanjem radova putnici na regionalnoj cesti R-460 „Gračanica-Bukva-Doborovci-Srnice”, u naseljenom mjestu Doborovci će saobraćati u znatno boljim uslovima koji će nesumnjivo doprinijeti, kako kvaliteti saobraćaja, i udobnosti same vožnje, tako i sa znatno većim stepenom sigurnosti. Također, okončali smo i radove na regionalnom pravcu R-461a „Srebrenik-Orahovica Donja” u naseljenom mjestu Orahovica Gornja, što je značajno unapređenje sobraćajne infrastrukture na ovom području, kazao je direktor Direkcije Zijad Omerčić.

Treba istaknuti da su posljednje rekonstrukcije na ovim dionicama rađene u kasnih 1980-tih ili ranih 1990-tih godina, čime početak rekonstrukcije ovih dionica posebno dobiva na značaju.

Ova dva projekta su projekti koji su započeti još 2022. godine i radovi su preneseni u tekuću godinu, a ove godine očekuje se da direkcija nastavi sa projektima rekonstrukcije saobraćajnica na ovim putevima, saopćeno je iz Vlade TK.

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube