Najnovije vijesti

OKP PU Gradačac – U pretresu pronađeno oružje i municija

14/02/2018 | objavio Radio Gradačac
OKP PU Gradačac – U pretresu pronađeno oružje i municija
Tuzlanski kanton

Postupajući po Naredbi Općinskog suda Gradačac, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Gradačac) su dana 13.02.2018. godine u Gradačcu, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata  vl. J.K., rođen 1965. godine  iz Gradačca,  zbog osnova sumnje da će se pretresom pronaći predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa određenim krivičnim djelima.

Prilikom pretresa  pronađeni  su  i privremeno oduzeti  sljedeći predmeti: jedna automatska puška cal.7,62 mm, jedan „PM“ (puško mitraljez), jedna pvc. kutija u kojoj se nalazila razna puščana, pištoljska i protiavionska municija (546 kom.), 5 komada pvc. ambalaže za ručne bombe M 75, dva prazna oklopa za eksplozivno punjenje, 10 kom. patrona za sačmaricu i jedan vojni nož (bajonet).

O izvršenom pretresu upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv J.K. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni Izvještaji zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija” iz čl. 371 KZ FBiH i „Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja municije” iz čl. 73 Zakona o oružju i municiji TK-a.

Dan ranije, 12.02.2018. godine, službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU/PS Gradačac) su po naredbi Općinskog suda Gradačac izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata vl. S.D. i E.D. u Gradačcu, s ciljem pronalaženja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“ iz čl. 371 KZ FBiH, „Neovlašteno nabavljanje držanje oružja i bitnih djelova za oružje“ iz čl.72 i „Neovalašteno nabavljanje, držanje i prodaja municije iz čl. 73 Zakona o oružju i municiji TK-a.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sledeći predmeti: pištolj cal. 9 mm, 16 kom. municije i jedna plastična automatska puška tzv. „Korejka“ i dr predmeti.

O navedenom je obavješten kantonalni tužilac, a pronađeni predmeti su privremeno izuzeti radi vještačenja, dok će službenici policije OKP PU/PS Gradačac nastaviti daljnji rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Radio Gradačac / Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova TK

Comments are closed.

YouTube