Najnovije vijesti

Općina Gradačac potpisala ugovor o stipendiranju praktične obuke

20/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Općina Gradačac potpisala ugovor o stipendiranju praktične obuke
GRADAČAC

Trećeg dana održavanja 10. jubilarnog Sajma privrede i obrtništva Grapos – Expo u Gračanici potpisani su ugovori između poslodavaca, općina Gračanica i Gradačac, te mladih osoba koje će u narednih 6 mjeseci sticati radno iskustvo u firmama sa kojima su potpisali ugovore.

Ovi ugovori su potpisani u okviru projekta “PRO-POSO” Profesionalna orijentacija – Praktična obuka i stručno osposobljavanje kojeg zajednički implementiraju Fondacija Wings of Hope Deutschland iz Minhena, Udruženje “Progres” Sarajevo, Obrtnička komora Tuzlanskog kantona, Javna Ustanova “Služba za zapošljavanje TK” Tuzla, Općine Gradačac i Gračanica, sa ciljem da se mladima, na teritoriji Tuzlanskog kantona, u Federaciji Bosne i Hercegovine i cijeloj Bosni i Hercegovini omogući dodatna praktična obuka i time stvore pretpostavke za njihovo brže zapošljavanje.

Ovim ugovorom Općina Gradačac se obavezala da će stipendirati praktičnu obuku polaznika obuke do datuma polaganja završnog ispita, a maksimalno 6 (šest) mjeseci neprekidno. Poslodavci imaju obavezu da osiguraju polaznicima obuke praktičnu obuku u prostorijama firme i pripreme detaljan  Program praktične obuke.

Nakon obavljene praktične obuke polaznici će polagati pred stručnom komisijom završni ispit u cilju provjere stečenih znanja, o čemu dobija uvjerenje o stečenom znanju.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube