Najnovije vijesti

Općina Gradačac u Beogradu predstavila privredne potencijale

25/05/2018 | objavio Radio Gradačac
Općina Gradačac u Beogradu predstavila privredne potencijale
GRADAČAC

Uz podršku USAID CRS „RAST“ projekta, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)  Srbija je ugostio delegaciju BFC SEE gradova i općina iz Bosne i Hercegovine.  Delegacija je kroz dvodnevnu posjetu obišla Beograd, Novi Sad i Šabac, i sa kolegama razmijenila iskustva i dobre prakse u podsticanju lokalnog ekonomskog razvoja.

– Studijska posjeta BFC SEE općina i gradova iz BiH, Novom Sadu i Šabcu, uvjerila nas je da su državne olakšice i poticajne mjere za investitore u Srbiji daleko iznad onoga što trenutno pružaju vlasti u BiH! Ukoliko se što prije ne promijeni način razmišljanja i politika državnih organa u BiH po ovome pitanju, naša zemlja neće moći konkurisati zemljama iz okruženja, objavio je na svom fb profilu Edis Dervišagić, načelnik Općine Gradačac.

Na panel diskusiji “Stvaranje konkurentne poslovne klime kroz saradnju privatnog i javnog sektora”, održanoj u Beogradu, općina Gradačac je predstavila mjere i rezultate na lokalnom nivou te vlastite privredne potencijale. Panel diskusiji je prisustvovao i Branislav Nedimović ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Srbije.

Radio Gradačac / Foto: FB (Edis Dervišagić), Twiter (NALED Serbia)

 

Comments are closed.

YouTube