Najnovije vijesti

Općinski načelnik upriličio prijem za Selmira Mašetovića

25/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Općinski načelnik upriličio prijem za Selmira Mašetovića
GRADAČAC

Općinski načelnik Edis Dervišagić upriličio je prijem za Selmira Mašetovića iz Gradačca povodom povratka iz Republike Turske.

Mašetović je kao student uhapšen u Turskoj u maju 2018., pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethulaha Gulena (Fethullaha Gullena) koji turske vlasti smatraju terorističkom organizacijom. Podsjećamo, Selmir je bio u zatvoru u Ušaku 23 dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, a u utorak, 22. aprila, stigao je kući u Gradačac.

Tokom sudskog postupka u Turskoj Općina Gradačac je porodici Mašetović pružila finansijsku pomoć u iznosu od 4.000 KM. Ovom prilikom Selmir Mašetović i njegov otac su se zahvalili Općinskom načelniku, Općini Gradačac kao i svim sugrađanima na podršci koju su mu pružili kada mu je bilo najteže. Selmir je upoznao Općinskog načelnika sa trenutnom situacijom u kojoj se nalazi naglasivši da sudski proces i dalje traje i da advokati rade na tom slučaju.

Načelnik Dervišagić je izrazio zadovoljstvo što ovaj slučaj ide u pozitivnom pravcu čemu je potvrda i ova posjeta Mašetovića rodnom Gradačcu. Zaželio mu je puno sreće i da se sudski proces u što kraćem roku okonča na zadovoljstvo našeg sugrađanina.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube