Najnovije vijesti

OPĆINSKO VIJEĆE: Na dnevnom redu Odluka o upravljanju stadionom “Banja Ilidža”

30/01/2019 | objavio Radio Gradačac
OPĆINSKO VIJEĆE: Na dnevnom redu Odluka o upravljanju stadionom “Banja Ilidža”
Gradsko vijeće

Općinsko vijeće Gradačac će na 20. radnoj sjednici zakazanoj za četvrtak, 31. januara, razmatrati Prijedlog odluke o povjeravanju na upravljanje i održavanje sportskog objekta u izgradnji stadiona “Banja Ilidža” sa pratećim sadržajima i opremom koji su u funkciji objekta, neposrednom pogodbom, Javnom preduzeću “Parkinz”“ d.o.o. Gradačac.

Kako se navodi u Prijedlogu odluke, Općina Gradačac neposrednom pogodbom povjerava na upravljanje i održavanje sportski objekat u izgradnji Stadion “Banja Ilidža” sa pratećim sadržajima i opremom koji su u funkciji objekta, Javnom preduzeću “Parkinzi”, koje obavlja djelatnosti od javnog društvenog interesa, a radi obavljanja registrovane djelatnosti rad sportskih objekata, bez naknade. Stadion se povjeravaja na upravljanje i održavanje na period od 2 godine počev od 11.06.2019. do 11.06.2021. godine.

Podjećamo, prema važećem ugovoru stadion “Banja Ilidža” trenutno koristi NK “Zvijezda” Gradačac, najduže do 10.06.2019. godine, a nakon čega bi se prema predloženoj Odluci upravljanje i održavanje povjerilo JP “Parkizi”.

Odlukom je također predviđeno da će se prava i obaveze između općine Gradačac i JP “Parkinzi” detaljno regulisati posebnim ugovorom koji će u ime Općine zaključiti Općinski načelnik, uz dato mišljenje Općinskog pravobranilaštva.

Donosimo kompletan Prijedlog odluke sa obrazloženjem, a njen sadržaj možete pročitati i na web stranici Općine Gradačac

Radio Gradačac / Općina Gradačac / Foto: arhiva

Comments are closed.

YouTube