Najnovije vijesti

OŠ „Ivan Goran Kovačić“ četvrta „Pametna škola“ u Tuzlanskom kantonu

05/03/2019 | objavio Radio Gradačac
OŠ „Ivan Goran Kovačić“ četvrta „Pametna škola“ u Tuzlanskom kantonu
Tuzlanski kanton

 

U srijedu, 6. marta 2019. godine, sa početkom u 12,00 sati će se odražati prigodna svečanost povodom otvaranja četvrte „Pametne škole“ u Tuzlanskom kantonu, obnovljene, energetski efikasne Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u Gradačcu.

Predviđeno je da se nakon svečanog presjecanja vrpce i otvaranja obnovljene energetski efikasne škole održi prezentacija na temu „Efekti i potencijali energetske efikasnosti u javnom sekotru“. Prezentaciju će vršiti Marko Nišandžić iz Centra za razvoj i podršku (CRP) Tuzla.

Energetska obnova škole realizovana je u okviru implementacije 3,2 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta „Inovativnim umom do pametnih škola“ ili skraćeno PAMETNE ŠKOLE. Projekat se finansira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Ovaj projekat sufinansira Vlada Tuzlanskog kantona, a implementiraju: Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, Udruženje „Zelena akcija“ iz Zagreba i Brodskog ekološko društvo – BED iz Slavonskog Broda.

Radio Gradačac / Ministarstvo privrede TK

Comments are closed.

YouTube