Najnovije vijesti

Otkriven počinioc saobraćajne nezgode iz 2015. godine u Gradačcu – Auto potopio u jezeru Vidara

15/02/2019 | objavio Radio Gradačac
Otkriven počinioc saobraćajne nezgode iz 2015. godine u Gradačcu – Auto potopio u jezeru Vidara
Bezbjednost

Policijski službenici Uprave policije MUP TK ( Policijske uprave/Policijske stanice Gradačac) su izvršili rasvjetljavanje saobraćajne nezgode koja se dogodila 19.12.2015. godine u ulici Žrtava  genocida u Srebrenici, općina Gradačac, kojom prilikom je NN vozač sa NN vozilom ostvario kontakt sa maldobnim osmogodišnjakom, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Tom prilikom je pješak zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u Doma zdravlja Gradačac i UKC-u Tuzla.

Dana 14.02.2019. godine, postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva TK-a, ronioci Ronilačkog kluba „Vidara“ Gradačac su u jezeru „Vidara“ pronašli vozilo marke „Mitsubishi Carisma“ koje su izvukli iz jezera, nakon čega je isto prevezeno u PS Gradačac gdje će biti izvršeno vještačenje.

U službenim prostorijama PU/PS Gradačac nad I.G. je izvršena kriminalistička obrada u svojstvu osumnjičene osobe za krivično djelo „Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa“ iz čl. 336. stav 3. i „Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“ iz čl. 337. stav 2. a u vezi sa čl. 54 KZ FBiH, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Radio Gradačac / Preuzeto sa web stranice MUP TK

Comments are closed.

YouTube